Panna névnapja közeleg, s valami igazán szépet akarok alkotni első névnapi sütikéje gyanánt. Ehhez viszont elengedhetetlen egy profi dekoráló készlet. Sok terméket kipróbáltam már, de nekem a Wilton vált be a legjobban és maradok is ennél. Igaz, hogy drága, de a vaterán sikerült kifognom egy 25 db-os készletet jó áron, ami kezdetnek pont elég.
Ami ezen kívül kell még az egy Wilton 1M dekorcső (ez nem volt a készletben), hiszen ezt használják legelterjedtebben a cupcake-ek dekorálására. E cső segítségével viszik fel a cupcake-ek tetejét oly sokat ékesítő vajas krémből készült látványos díszítést, amit hosszas gondolkodás után 'krémcsóknak' neveztem el, a habcsók után.
Szóval, hogyan is készítsük tökéletes krémcsókot?
Szereljük fel a Wilton vagy az eldobható habzsákunkat egy 1M-es dekorcsővel, majd töltsük meg vajkrémmel. Légmentetesítsük a zsákot, majd a végét fogjuk a hüvelyk-, és a mutatóujjunk közé. Tartsuk függőlegesen a habzsákot a cupcake közepe felett. Nyomjunk vajkrémet a cupcake közepére, mely majd a krémcsók magasságát adja (ha olyan cupcake-ek készítettünk, ami magasra felfut domború felületet képezve, akkor erre nincs szükség). Majd az így létrehozott vajkrém adag körül kezdjük el nyomni a zsákot, körkörös mozdulatokkal az óramutató járásával megeggyezően haladva. Képforrások: www.wilton.com. Azok számára aki vizuális típusok, mint én lásd video.